Výborná chuť ,,tropického zelí" pomocí odšťavňovače
Víte, že můžete s přehledem odšťavnit i zelí? Přinášíme vám tip jak nejlépe na to. Můžete si vychutnat tuto delikatesu, zelí je totiž výborné na žaludeční obtíže, i když jeho chuť není nejlákavější. Ovšem můžete ho smíchat s něčím chutnějším. Doporučujeme přidat savojské zelí – čtvrtku a polovinu ananasu. A jak postupovat? Zelné listy omyjte a z ananasu odstraňte slupku a vyřízněte střed a vše odšťavněte a smíchejte ve sklenici. Dosladit můžete medem.
Odšťavněná zelenina a ovoce plná vitamínů
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí konzumaci čerstvého ovoce a také zeleniny. S ovocnými šťávami jsou výživné látky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte tím vitamíny i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Protože při nákupu šťáv není často dbáno na to, neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr. Vyzkoušejte i detoxikační nápoje.
Zkuste si dopřát odšťavené zelí s kapkou tropického ananasu bez přidaného cukru.